Live Copies -a Xara új "élő másolás" eszköze

2011.06.07. 12:16 Codra

A napokban már elemeztük a Xara új grafikai szoftvereinek egy nagy újítását, a Magic Erase vágó funkciót, azonban a sor még nem zárult be ezzel. Szükséges kiemelnünk az új Live copies névre hallgató "Élő másolások" eszközt is, amivel automatikusan létrehozhatunk és szerkeszthetünk azonos  elemeket, anélkül, hogy külön-külön leszerkesztenénk vagy módosítanánk.  Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem tudnánk módosítást, például forgatást, méretezést végrehajtani anélkül, hogy a többi ne  változna.

Íme az eszköz használatban:

Ez egy új dinamikus módot nyújt az objektumok összekapcsolásában, így ha az egyik objektum változik, mind változhat. Azonban áthelyezhetjük, kicsinyíthetjük , nagyíthatjuk, összenyomhatjuk vagy akár átszínezhetjük a már másolt vagy eredeti tárgyat, anélkül, hogy a többi automatikusan  változna. Ez egy hatékony módja , hogy több oldalon ne kelljen  ugyan azon alakzatot egyenként szerkeszteni, olyan mint egy Live Clone- "Élő Klón" eszköz

Ebben a példában láthatjuk, hogy nem csak objektumok esetében, hanem azonos szöveg esetén is használható a Live Copies funkció, legyen szó szín, méret változtatásról vagy a teljes szöveg átírásáról. Ahogy a videó is mutatja, nem csak az eredeti, azaz az alapul vett szöveg, objektum módosításával változik a többi, hanem a már "klónozott" szöveg, alakzat szerkesztésével is módosul mindegyik objektum.

Ezt az újítást "csak" a Xara Designer Pro 7 szoftvercsomag kapta meg, ellentétben a Magic Erase funkcióval, ahol a másik grafikus program, a Photo & Graphic Designer 7 is dicsekedhetett e látványos eszközzel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://codra.blog.hu/api/trackback/id/tr712988535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
süti beállítások módosítása