Hogyan készítsünk Manga stílusú műveket Corel Painter11-ben?

2011.04.19. 12:07 Codra

A következőkben a Corel Painter 11-ben való természetes rajzolással és különböző technikákkal ismerkedhet meg, mind ezt egy Manga rajz elkészítése  közben. A legjobb választás, ha valamilyen nyomásérékeny tablettel dolgozunk (pl. Wacom digitalizáló tábla). Első lépésben az új  Real Pencil ( Természetes toll ) eszköz használatát mutatjuk be.

  1. lépés - a dokumentum beállítása
    Először is hozzunk létre egy új dokumentumot (Ctrl/Cmd+N), 1500 x 1400 pixel 72 dpi (300 dpi, ha kiszeretné majd nyomtatni a végeredményt) egy tiszta, fehér háttérrel.
  2. lépés - készítsünk egy réteget ( layer)
    Ha ön egy grafikus művész, a rétegek jobb ellenőrzési lehetőséget biztosítanak illusztárció és fotókészítésnél. Olyan mint egy papír lap. Minden dokumentumra külön rétegeket helyezhetünk. Így kiküszöbölhető számos hiba lehetőség. Nyissuk meg a Réteg Panelt (Layers Panel) : Window>Layers. Kattintsunk az új réteg létrehozása ikonra ( New Layer). A létrehozott rétegre duplán kattintva új nevet adhatunk neki. Ez egy fontos lépés a kreatív folymatokban a könnyebb tájékozódás és kiigazodás érdekében.
  3. lépés - Ceruza kiválasztása
    A hagyományos rajzeszközökkel látványosabb hatás érhető el, amit a Corel Painter 11-ben egyszerűen használhatunk. Vegyük fel a Real 2H Drafting Pencil Variant eszközt a Ceruza kategóriába ( Pencil Category)
  4. lépés - Szín
    A színpalettán ( Colors Palette) válasszunk ki egy sötét szürke vagy fekete színt.
  5. lépés - Layout Grid
  6. Nézzük meg a Layout Grid összetétel Eszközt. Ezt a Divine Proportion Eszköz alatt találjuk vagy mehetünk a Canvas menüt alá és válasszuk a Perspective Grids funkciót majd klikkeljünk a Show Grid parancsra. És most kezdjünk el skiccelni. Készítsük el a manga rajzunk háromnegyedét. Ez a nézet teszi a rajzot még dinamikusabbá. ne feledjük, ezek a karakterek mindig vidámságot sugároznak, adjuk ki az érzéseinket és kreativitásunkat.

  7. lépés - a Marker eszköz testreszabása
    Miután végeztünk a rajzzal, nyomon követhetjük vázlatunk adatait a Pens Variant funkciót használva. Ezután hozzunk létre egy újabb réteget ( Layers > New Layer) és nevezzük át. Használjuk a Round Tip marker variációban a Markers kategóriát. Nyissuk meg a General Palettát ( Window> Brush Controls > General). Az Expression menüponthoz állítsuk be a következőt: Pressure (Nyomásérzékenység), úgy,mint a tabletünkön. Változtassuk meg a méretét is a vázlat szerint.
  8. lépés - Szín beállítás
    Válasszuk ki a kívánt színeket. Ha nincs konkrét elképzelésünk, vegyen mintát egy képről és készítsen saját színskálát. Nyissuk meg ( File> Open). A szín Palettán kattintsunk a derékszögű háromszögre és válasszuk a New Color Set From Image funkciót.
  9. lépés - A vázlatunk kiszínezése
    És most húzza rá az ecsettel a kiválasztott színt a beszínezni kívánt területre. Ne hezitáljon, tartsa az eszközt és húzza. Ne engedje el a tollat. Változtassa meg a méretet a Control bárban. Ismételje meg ezt minden egyes rétegnél.
  10. lépés - a minta ( Pattern) mentése
    Nem szövet minta. Nézze meg a Mayang ingyenes Textúrák ( Mayang’s free Textures). Nyisson meg egy képet. Válassza ki egy részét a Téglalap kijelölés eszközzel (Rectangular Selection tool). Ezután nyissa meg a Pattern (Mintázat) Palettát (Window>Library Palettes> Patterns), majd klikkeljünk a jobb oldali háromszögre, hogy a felugró ablak előjöjjön. Válassza a Capture Pattern funkciót. Nevezze el, majd váltson vissza saját művéhez.
  11. lépés - Pattern Brush ( Mintázat eszköz)
    A Minta Palettán ( Pattern Palette) válassza ki a megfelelő mintát a Pattern Selector-ból. Ezután vegyük fel a Pattern Marker Variant funkciót a Pattern Pens Kategóriából. Használjuk ezt egy új rétegen. És kész is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://codra.blog.hu/api/trackback/id/tr792988514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
süti beállítások módosítása