Mac-es szerverek is védendők a vírusok ellen

2011.02.19. 20:07 Codra

Hol vannak már a régi szép idők, amikor azt mondhattuk, hogy nem kell tartani a netes fenyegetésektől, hiszen mi Mac-et használunk? Sajnos erről manapság már nincsen szó! Néhány évvel ezelőtt is voltak már biztonsági rések a Mac OS-en, de akkor még korántsem annyi, mint most. Az elmúlt nem egészen 2 év során ezen rések száma majdnem megtízszereződött!! Ami erősen elgondolkodtató!

Mac OS-re már korábban is voltak vírusirtók, de igazi szerveres megoldás, amit a vállalatok is tudnak használni, még nem született. Ezt a hiányt az egyre szaporodó - hazánkban is egyre népszerűbb - Mac-szerveres, vagy vegyes (Mac OS és Windows) vállalatok miatt kívánja pótolni a Panda.

Az új csomag megoldást nyújt a Macintosh-t és Windows-t futtató gépekre írt vírusok, férgek trójaiak, spyware-, adware-, hacker-eszközök, keyloggerek és más fenyegetések ellen. Így a Mac-es hálózaton Windows-os géppel megosztott fájlok is biztonságosak, hiszen a központi rendszer azokat a fenyegetéseket is kiszűri.

A Panda Antivirus for Mac lehetővé teszi, hogy a rendszergazdák egységes biztonságpolitikát dolgozhassanak ki minden asztali gépre, laptopra és egyéb Mac-es eszközre. a program átvizsgálja a levelezést, karanténba helyezi a fertőzött fájlokat, és természetesen védi a rendszerre csatlakozó iPhone, iPad és iPod készülékeket is.
A rendszer kiegészül a Panda Antivirus for Mac Administration Console egységgel, melynek segítségével minden Panda Antivírus for Mac-et futtató gép biztonsági menedzselését központilag lehet elvégezni. Így könnyeben lehet egységes biztonsági beállításokat elérni, vagy alkalmi, egyéni kereséseket indítani, időzített feladatokat beállítani.
Ráadásul két, egymástól független víruskereső motorral rendelkezik, melyből az egyik a folyamatos védelmet, a másik a felhasználó által indított kereséseket (on-demand) vezérli. E kettős védelemnek is köszönhetően a vírusvédelem valós idejűnek mondható, minimális beavatkozást igényel, és azonnal cselekszik, ha fenyegetést észlel. A naprakészséget a vírusvédelmeknél szokásos online adatbázis frissítés garantálja. A Panda, mint minden termékénél, törekedett arra, hogy a vírusvédelem minimális erőforrást igényeljen, ezzel is megtartva a Mac-es rendszerekre jellemző gyorsaságot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://codra.blog.hu/api/trackback/id/tr942988501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
süti beállítások módosítása