Corel Painter 11 és Wacom

2011.02.10. 19:43 Codra


Corel Painter 11 szoftvert a digitális festészet alap programjaként tartják számon. Az élethű és művészi ecsethasználatnak és a nyomásérzékeny rajzeszközöknek  köszönhetően , jogosan vívta ki magának ezt a rangos helyet.

A Corel Painter nevet  a 9 -es verzió óta viseli magán, az alap tulajdonságokkal, miszerint grafikusok, dizájnerek és festők olyan eszközzel dolgozhassanak, amivel a rohanó digitális világban, professzionális művet tudnak alkotni, már elődei (Procreat) is büszkélkedtek. A Corel család tagja 1999-ben lett, és azóta is a zászlóshajó mellett (CorelDRAW) a legkeresettebb programként tartják számon.

Profi szoftverhez profi eszköz dukál....így nem árt , ha az adott lehetőségeket, mint szabadkézi rajz, nyomásérzékenység, dőlésérzékenység, ki is használjuk.  Így ha valaki élethű és precíz ecsetvonásokat szeretne a vásznon viszont látni, egy ilyen digitalizáló eszközre is szüksége lesz. Az "ilyen" szó alatt értendő a Wacom bármely profi szériás Intuos4 digitalizáló táblája és a Cintiq12 illetve Cintiq21 UX digitális táblamonitorjai. Ezek a beviteli eszközök a természetességet és az életszerűséget képviselik. Ergonómikus kialakításuk kényelmes használatot biztosítanak, egyedülálló nyomásérzékenységük ugyan azt a hatást eredményezik , mint az igazi ceruza és ecset rajzoknál, festményeknél.

A nyomásérzékenység és dőlésérzékenység szemléltetése >>>>>>>>


[caption id="attachment_1676" align="alignnone" width="300" caption="Wacom Intuos4 digitalizáló táblák"]Wacom Intuos4 [/caption]




[caption id="attachment_1677" align="alignnone" width="300" caption="Wacom Cintiq12"]Cintiq12[/caption]




[caption id="attachment_1678" align="alignnone" width="300" caption="Wacom Cintiq21UX"]Wacom Cintiq21 UX[/caption]



Nem kell rögtön a profi szó láttán a bonyolultra gondolni, attól, hogy egy szoftver vagy egy hardver professzionális és minőségi lehetőségeket kínál, a felhasználó barát felület és a könnyen kezelhetőség elengedhetetlen a sikerhez. Illusztrált , színes és logikus munkafelületével nem okoz nehézséget saját ecset típusokat létrehozni, saját színt kikeverni, stb. Könnyen megtaláljuk a keresett eszközöket, látványos ikonjainak köszönhetően, mint mondjuk a szabadkézi ecset, ceruza.:

Az itt megtalálható rajzeszközök száma 40-el bővült. Minden verzió több és több ecset típust tartalmazott és a 11-es verzió is tartogat néhány újítást.  Összességében több száz említésre méltó újítást találhatunk a palettán. Különböző tusok, jelölők, kréták, festékek ( pl. akril) .

A sok jó mellett azért némi hiányossággal is szembe kellett néznünk az eddigi szériákban, de szerencsére kárpótolva érezhetjük magunkat, ugyanis az eddigi nehézségek, mint  a színprofilok ügyes-bajos mentései TIF, PSD és egyéb fájltípusokba, már probléma mentesen használható. Sőt az Adobe igen kedvelt képszerkesztő szoftverében a Photoshop-ban elmentett színprofilokat is felismeri, és szerkeszthetővé teszi.

Fontos kicsit részletesebben kiemelni új funkcióját a Corel Painter 11-nek, a RealBristle Dry Media-t. Valós, élethű hatást eredményez, legyen szó tollról, ceruzáról, krétáról vagy filcről, az eredményt pont olyan lesz, mint a hagyományos eszközökkel.


Jó hír azoknak akik szeretnek egyedi ecsetekkel és színekkel dolgozni. A kedvelt Mixer paletta átméretezhetővé vált, teret adva így még több speciális szín kikeverésére.

video>>>

Tehát azt, hogy a Corel Painter 11 szoftvert egy művész sem hagyhatja kipróbálás nélkül, nem kell bizonygatni. Legyen szó fotók rajzzá, vagy festménnyé alakításáról, animációk szerkesztéséről vagy grafikai effektek készítéséről, a Corel Painter 11 megállja a helyét. A Wacom digitalizáló tábláival pedig a természetes rajz /és festőeszközök szimulálása gyerek játék, profi eredménnyel.

Néhány példa, mit is  lehet pár perc alatt "össze dobni" egy kis tehetség, kreativitás és egy jó szoftver által.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://codra.blog.hu/api/trackback/id/tr992988498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
süti beállítások módosítása