Codra

Az ACRONIS bemutatja az első megfizethető integrált helyreállítási- és adatvédelmi platformot

2011.05.10. 17:06 Codra

 

 

Új termékcsalád, mely egyszerűsíti az adatmentést és a rendszer-helyreállítást fizikai-, virtuális- és felhőkörnyezetben Acronis, a fizikai,virtuális és felhőkörnyezetben történő katasztrófa-helyreállítással és adatmentéssel foglalkozó vezető cég, bejelentette az Acronis® Backup & Recovery™ 11-et. Az új termék segít a vállalatoknak leegyszerűsíteni a fizikai-, virtuális- és felhőkörnyezetben lévő rendszer-visszaállítást és az adatmentést, azáltal, hogy a kialakított lemezkép technológiában teljes mértékben integrálta az olyan adatvédelmi   és biztonsági funkciókat, mint katalógus és kereső.

Egy olyan piacon, ahol a rendszer-visszaállítás és az adatmentés alapvetően két különálló megoldás, az Acronis az első, aki olyan termékkel állt elő, amely a két elemet, a fájl-alapú
mentést és a rendszer-szintű helyreállítást ötvözi egy elérhető árú és könnyen használható termékben. Ez lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy a szoftver karbantartási és kezelési költségeket csökkentsék. Acronis® Backup & Recovery™ 11 egy integrált megoldás a lemezképek, fájlok és virtuális gépek mentésére, helyreállítására. Az olyan alkalmazásokhoz, mint a Microsoft® Exchange szerver és Microsoft SQL szerver™ a támogatás később lesz elérhető.
2010 okóberében végzett kutatások szerint, egy átlagos vállalat két-három katasztrófa-helyreállítási és adatmentési megoldást használ. A negyedév folyamán elérhető lesz az Acronis® Backup & Recovery™ 11 egységes platformja, amely mentési archívum tekintetében független és adat-centrikus, így a felhasználók az adataikat bárhol kezelhetik, akár fizikai-, virtuális-, vagy felhőkörnyezetben.

A legtöbb vállalati ellenőrzés, biztonsági mentés és adatvédelem még mindig nem könnyű feladat. A technológia összetett, a telepítés kényelmetlen, és a teljes körű helyreállítási terv végrehajtása nem reális sokak számára. Sok vállalat keres olyan könnyen használható és könnyen kezelhető technológiát, ami egyben/egymagában kínál megoldást a problémáikra.

„Miután teszteltük az Acronis Backup & Recovery 11-et, láthatjuk, hogyan teszi számunkra sokkal egyszerűbbé a katasztrófa utáni helyreállítást és adatmentést. Az új lehetőségekkel logikusan áttekinthetőek az adataink, ezáltal az IT operations-t is jobban kezelhetjük” egy bétatesztelő véleménye.

„A különálló megoldások futtatása megemeli a költségeket és az integrálást a technológiák között, még ha ugyanazon forgalmazótól is vannak, nem egyszerű. A fizikai-, virtuális és felhőkörnyezet közötti adatmentési vándorlások megvalósíthatóak, és egyértelmű, hogy az IT managerek manapság túlságosan bonyolult régebbi technológiákra támaszkodnak,”mondta Jason Donahue, az Acronis vezérigazgatója. „Ettől az új integrált platformtól elvárjuk az egyszerűsített adatvédelmet és -kezelést, valamint a rugalmas választási lehetőséget, aközül, hogy mire és mikor van szükség.

 
Acronis Backup & Recovery 11 funkciói közé tartozik:

Minden környezetben:

  • Új adatvédelmi lehetőségek - Katalógus és Keresés
  • Továbbfejlesztett katasztrófa helyreállítási terv – lépésről lépésre terv, ami megkönnyíti a helyreállítást
  • Továbbfejlesztett támogatás a szalagos meghajtókhoz és a szalagos könyvtárakhoz
  • Továbbfejlesztett GUI biztosítja az egyszerűsített munkafolyamatot
  • Új fokozatok és több célállomás – a fokozatoknak köszönhetően lecsökkentheti a hosszútávú raktározási költségeket, a több célállomásos mentésekkel sokszorozhat szalagra, lemezre és felhőbe

Fizikai környezetben:

  • Új lehetőség, helyreállítani ás áttérni különböző hardverekre Linux-környezetben
  • Jobb deduplikációs teljesítmény

Virtuális környezetben:

  • Új, több virtuális gép egyidejű mentése VMware® ESX i and Microsoft Hyper-V®-re – amely a virtuális környezet megnövelt teljesítményű mentését teszi lehetővé
  • Új, egyszerűsített kliens multiplált VMware ESXi hostokhoz - növeli a hatékonyságot és egyszerűsíti a VMware vSphere ® konfigurációk mentésének kezelését
  • Új, ingyenes LAN mentés – csökkenti a CPU és a hálózat fogyasztását
  • Új, támogatás Cluster Shared Volumes (CSV​​)-hoz - a Microsoft Hyper-V környezethez

Felhőkörnyezetben:

  • Új, megnövelt teljesítményű opciók – a fogyasztók tárhely iránti igényén alapulva, az Acronis növelte az online mentés kapacitását. Szemben más megoldásokkal, az Acronis a felhőhöz flat pricing struktúrát kínál a gigabájt alapú helyett:

Acronis Backup & Recovery 11 Online Munkaállomáshoz: a tárhely kétszeres, maximum 500GB
Acronis Backup & Recovery 11 Online Szerverhez: a tárhelyet 50%-kal megnővelték, így 1,5TB
Acronis Backup & Recovery 11 Online Virtuális gépekhez: kétszereződött, 4TB

 

Ár és elérhetőség

Acronis Backup & Recovery 11 szerverenként megközelítőleg 1399 $-ért lesz elérhető világszerte az Acronis partnerektől, a második negyedévben. A Microsoft Exchange Szerver és Microsoft SQL Szerver támogatása pedig egy későbbi időpontban lesz elérhető.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://codra.blog.hu/api/trackback/id/tr692988524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
süti beállítások módosítása