A Magic Erase-ról a Xara mágikus radírjáról

2011.06.06. 11:34 Codra

A Xara egyik legnagyobb újdonsága a Magic Erase névre hallgató radír, vagy nevezhetjük vágó eszköznek. Egyszerűen kikaphatunk bármilyen objektumot egy képről, nyom nélkül, mintha ott se lett volna! Nincs bonyolult , aprólékos vagdosás, az új Magic Erase-el gyorsan és problémamentesen eltávolíthatjuk az oda nem kívánt elemeket, és helyét automatikusan a fotó hátterének egy textúrájával tölti ki, így egybefüggő és folyamatos hátteret kapva.

Íme egy videó, hogy is működik a  "Mágikus" eszköz:

Ez a valóban mágikus funkció a Xara mindkét új grafikus szoftverében megtalálható: Xara Photo & Graphic Designer 7 és Xara Designer Pro 7

Láthatóan bármilyen utómunka nélkül szedtük ki az Eiffel-tornyot a csoport mögül, jobban mint bármelyik kézi klón eszközzel. Egyszerűen csak körbe rajzoljuk a területet, amit szeretnénk kitörölni a képről, majd egy kattintással a Magic Erase  gombon automatikusan törlődik az objektum. Az "üres hely" helyére a kép hátterének részletét illeszti be a program, amin még simíthatunk és a méretét is szabályozhatjuk a Smoothing és Resize eszközökkel:

 

Nem tetszik a szoftver által automatikusan felajánlott háttér textúra? Még egy kattintás a Magic Erase gombon és felajánl még több választási lehetőséget a kép egyéb részeiből kitöltés gyanánt.

 

Még több újításról és fejlesztésről a www.codra.hu oldalon olvashatunk.

Plusz látványos és interaktív példák az új Magic Erase eszköz szemléltetésére erre a linkre kattintva látható >>>>

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://codra.blog.hu/api/trackback/id/tr32988534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
süti beállítások módosítása