CorelDRAW X5 Home és Üzleti verzió összehasonlítása

2011.05.05. 13:20 Codra

Joggal merül fel a kérdés, hogy mennyivel kap kevesebbet,illetve mennyivel kap többet az otthoni és az üzleti célra vásárolt szoftver használója.

A lentiekben készítettem egy táblázatot, amiben egyértelműen látható, hogy az otthoni ( Home & Student) verzió miben tud kevesebbet, jóval drágább üzleti verziójánál.

Az X5 előtti verziókban megszokott tartalmi különbség leginkább a fontok, sablonok terén volt, nincs ez másképp most sem.

 

Említésre méltó különbség, amit a táblázat nem tartalmaz, a szoftver nyelvi platformja. A régebbi verzióktól eltérően a magyar nyelv nem került bele a dobozba. A mostanában közkedvelt mini box kiszerelés mellett, mint újítás, ez is felkerült a Corel listájára, így nem kevés felhasználót veszítve, mivel köztudott hány százaléka beszél idegen nyelvet Magyarországnak. Plusz tudnivaló, hogy ez az otthoni és diák verzió, mint ahogy a nevében is benne van, otthoni felhasználásra van, azonbn 3 gépre is telepíthetjük, míg a cégek csak 1 gépen használhatják üzleti verziós szoftverüket. Ennek tudatában oktatási intézmények nem vásásrolhatják a Home & Studen dobozos szoftvert. Nincs külön dobozos verzió iskoláknak, mint eddig, ők csak a licensz verzióban gondolkodhatnak, abból viszont számos lehetőség tárul eléjük. Nem beszélve arról az előnyről, hogy ezekhez a licenszekhez kapható telepítő CD-k ugyan azok, mint amit az üzleti dobozos verziókban megtalálhatunk. És van MAGYAR nyelvű is!!

*: Pro tulajdonságok. amik nem elérhetőek a CorelDRAW Home & Student Suite X5 verziónál:

VBA/VSTA támogatás

Macro funkciók

Néhány professzionális nyomdai opció ( PrePress, PreFlight, Separations, stb. )

Továbbfejlesztett szín menedzsment

Néhány CMYK jellemzők

Exportálás JP2-be ( JPEG 2000)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://codra.blog.hu/api/trackback/id/tr872988522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
süti beállítások módosítása