A varázslatos zöld háttér

2011.03.02. 16:40 Codra

Hogy mi is az a greenbox technológia?

Ez az alapja azoknak az effekteknek, melyeket a hollywoodi kasszasiker filmektől kezdve az időjárásjelentésig mindenhol használnak. Az ötlet nagyon egyszerű. Ha ezzel az egyszínű háttérrel készítesz felvételt, a Pinnacle Studio Ultimate Collection 15 lehetővé teszi, hogy ezt átlátszóvá tedd, és bármilyen más videóval, fényképpel vagy grafikával helyettesítsd.

A zöld háttér használatával egyszerűen áthelyezhető bárki vagy bármi akármilyen felvételre. A Holdra varázsolhatod magad, a kedvenc filmedbe, vagy elkészíthetsz egy prezentációt, melyben együtt szerepelsz a legismertebb színészekkel, szereplőkkel, különböző eseményeken, stb.

 

 

 

 

 

Az AVID Studio használata

Ha elkészítetted a zöld hátteres felvételt, és feltöltötted a kívánt hátteret a Pinnacle Studioba, a zöld háttér hatás/green screen effekt elkészítése nagyon egyszerű.

Állítsd a Pinnacle Studiot Ultimate 15 timeline módba (a View menüből kell kiválasztani). Húzd a zöld hátteres felvételt az Overlay trackre, fölülről a második sáv az idősávon, és húzd a háttérképet egyenesen a videó sávra, a legfölsőre, így a két klip egymás mellett fog lejátszódni. Két klikk a zöld hátteres felvételre, és válaszd ki a legalsó ikont az ablak bal oldalán, ami megnyitja az effekt panelt. Most válaszd ki a Chroma Keyer-t a Studi Plus RTFX listából és klikkelj az OK-ra.
Az effekt beállítások előjönnek és használhatod az eyedropper eszközt, hogy kiválaszd a háttér színt. Ezután változtathatsz a colour tolerance és softness funkción, amíg eléred az általad kívánt hatást.

Tip: Ha a zöld  háttér nem tölti ki a képkeretet, válaszd a picture in picure effektet és a vágás csuszkával távolítsd el a nem kívánt részeit a képnek.

Vezérlés: a Chroma Keyer vezérlése kicsit ijesztőnek tűnhet elsőre, de egyszerűn kezelhető, mert a megfelelő/logikus sorrendben jelennek meg a műveletek. Először az eyedropper segítségével kiválasztod a zöld színt, azaz a hátteret, majd a colour tolerance-t maximumra állítva a nagy része eltűnik, ezután a szaturációt minimumra állítva teljesen eltüntetheted a zöld hátteret. A softness kontrolt használva a háttér erőssége állítható (csak egy kicsit kell csökkenteni, ha azt szeretnéd, hogy a háttérben maradjon árnyék). A transparency csuszka segítségével eltüntetheted az előtérben levő dolgokat, és a Spill Suppression funkcióval alakítható ezek széle, tehát a bonyolult éleken és félig átlátszó tárgyakon megmaradt zöld szegély vagy zöldes színárnyalat eltávolítható.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://codra.blog.hu/api/trackback/id/tr722988506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
 
süti beállítások módosítása