Nyomásérzékenység Xara-ban is!

2011.01.31. 16:44 Codra

Újabb szoftver,amivel  tökéletesen kihasználja a Wacom digitalizáló táblák és monitorok egyedülálló nyomásérzékernységét szabadkézi funkcióban. A Xara Designer Pro 6 és a Xara Photo & Graphic Designer 6 szoftverek hasonló munkafelülettel rendelkeznek, és hasonlóan megkapták az új nyomásérzékeny szabadkézi funkciót. Így mindkét szoftver támogatja a Wacom termékek nyomásérzékenységét is (Bamboo2 széria esetén: 1024, Intuos4 széria esetén: 2048)


Szabadkézi rajzeszközök

A szabadkézi rajz funkciót használva úgy rajzolhatunk digitálisan, mint a rendes ceruzával, és úgy festhetünk, mint az igazi ecsettel.

  • Freehand & Brush eszköz("F3")

  • · Straight Line & Arrow eszköz

  • Shape Editor eszköz ("F4").vagy Pen eszköz ("Shift + F5").


A Freehand &  Brush eszköz egyszerű vonalak, görbék, alakzatok készítéséhez a legegyszerűbb eszköz, használata olyan, mintha igazi tollal rajzolnánk, a mi kézügyességünktől függ a végeredmény.  A Straight Line & Arrow , azaz a Vonal és Nyíl eszközzel tökéletes nyíl és vonal alakzatokat készíthetünk, anélkül hogy a kezünk természetes enyhe remegése befolyásolná a kívvánt végeredményt.  A Shape Editior pedig lehetőséget ad a különböző görbék és egyenesek gyors formázásához.

Ezen funkciók közül a Freehand & Brush , azaz a szabadkézi toll és ecset funkció az, ami használat közben érzékeny a nyomásra is.

A megrajzolt alakzatok, vonalak utólag is szerkeszthetőek, mint a vastagsága, ( Set Line widht) vagy a görbe felületének „simasága” (  Feehand Smoothing csúszkával, százalékosan módosítható a felület egyenletessége ).

A nyomásérzékeny szabadkézi rajzoláshoz az Enable/ disable pressure recording funkciót is bekapcsolva kell használnunk a Freenad & Brush funkció mellett. Enélkül a program nem fogja a kezünk által leadott nyomást érzékelni.

Az, hogy a Xara dizájner szoftverei kompatibilisek azon eszközökkel, amelyek tökéletesen kezelik a nyomást, belépett azon szerkesztő szoftverek sorába, melyeket előszeretettel használunk munkák során grafikák szerkesztéséhez. Ilyen közismert szoftver a Corel és az  Adobe. Ennek a két Világmárkának a szoftverei régebb óta foglalják magukba a szabad kézzel való írás, rajzolás lehetőségét, így többször is fordul meg mellettük a Wacom valamelyik termékének neve, mint beviteli eszköz.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://codra.blog.hu/api/trackback/id/tr112988493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
süti beállítások módosítása