ACDSee Pro 4 digitális képtárkezelőjéről

2011.04.22. 11:32 Codra

A már megjelent ACDSee Pro 4 funkciói közül, első körben a digital asset management-ről néhány gondolat.

Több száz vagy több ezer fotó esetén egy rendszerezés után sokkal okosabban és gyorsabban dolgozhat. A hatékony munkafolyamat alapja a „digital asset management” azaz a digitális képtárkezelő, ami az ACDSee Pro 4 hasznos funkciója. Képes kezelni minden katalogizálás- és böngésző alapú munkafolyamatot, tehát számos beállítás szerint kezelheti digitális képtárát.

Böngészés

Miért pazarolna időt arra, hogy a képeit egy külön könyvtárba importálja, ha erre nincs szükség? Azonnal kezdheti a munkát. Az ACDSee Pro 4 közvetlen összeköttetést biztosít számítógépén az élő könyvtárfával, így várakozás nélkül azonnal böngészhet és dolgozhat fájljaival.

Ésszerű digitális képtárkezelés

ACDSee Pro 4 tele van időtakarékos fényképkezelő megoldásokkal. Miközben kameráról vagy egyéb tárolóeszközről importálja képeit, rendszerezheti is őket. Gyorsabban és jobb teljesítménnyel katalogizálhat. Számos műveletet elvégezhet egyszerre több képen is, a formátumok konvertálásától kezdve a fájlok átnevezéséig. Testre szabhatja a  unkafelületet, és egyszerűen konfigurálhatja a külső szerkesztőket is.

Rugalmas kezelhetőség

ACDSee Pro 4 teljes mértékben támogatja az EXIF, IPTC és XMP metaadatokat. IPTC Core 1.1 ipari szabványoknak megfelelően állíthatja be és szerkesztheti fényképeit. A fotók metaadatait csoportosan is módosíthatja, és elmenthet beállításokat későbbi használatra, ezáltal is időt takaríthat meg. Végül osztályozhatja, kulcsszavazhatja, kategorizálhatja és lokalizálhatja képeit a digitális képtárkezelővel.

Képkeresés

Az ACDSee Pro 4 nagyszerű funkciói közé tartozik a keresőeszköz, mellyel gyorsan megtalálhatja a kívánt képet. Különböző adatok alapján kereshet, úgy mint metaadat, fájl tulajdonságok, dátum, esemény, kulcsszó, osztályzás, GPS helymeghatározás. Állítsa be és mentse el a részletes keresést és szűrést, csoportosítsa és rendezze az eredmény úgy, hogy a kiválasztott képre zoomol.

Prezentálja és archiválja munkáját

Ossza meg és töltse fel felvételeit az alábbiak segítségével: Gmail™, Yahoo! Mail Plus, flickr™, SmugMug, Zenfolio. Kényelmesen optimalizálhatja és feltöltheti képeit FTP-n keresztül webes tárhelyekre. Készítsen slideshowt
fotóiból, amit azután bemutathat barátainak. Védje meg képeit, archiválja .zip mappákban lemezen, és mentse el külső meghajtóra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://codra.blog.hu/api/trackback/id/tr202988516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
süti beállítások módosítása