Nyomul a Google!

2011.02.05. 23:45 Codra

Miközben egymásra mutogat a Google és a Microsoft (Bing) a keresőik motorjának, működésének ügyében, hogy ki kitől lop, les a keresés közben, és mellette folyik az eljárás is, hogy a Google valóban manipulálja-e, (ráadásul egyes esetekben már cenzúrázza is) a keresési eredményeket, addig természetesen az alkotó munka is folyik a nagy cégnél.

Netezőként talán a legfontosabb, hogy letölthető a már véglegesnek mondott Google Chrome 9, melynek próbaverzióját ugyan idáig is használhattuk, de csak most kapott meg hivatalosan is olyan újdonságokat, mint a Web Store támogatás (Egyenlőre sajnos csak az Egyesült Államokban érhető el.), a hardveres 3D gyorsítást (WebGL) és a Google Instant. Aki szeretné, a böngésző megújult verzióját letöltheti a Google hivatalos oldaláról.
Ezen kívül megjelent az Android 3.0 is, melyet kifejezetten táblagépekre fejlesztették ki: nagyobb kijelzőre és multi-touch érintőképernyőre optimalizálták. Fejlesztettek a több alkalmazás egyidejű kezelésén, a böngésző többlapos kezelést. A Gmail-t, a Google Maps 5-öt, az e-book áruházat, és a Google Talk-ot is ráigazították a tabletekre. Sőt a különböző Androidos alkalmazásokat már nem csak a rendszert futtató készülékekről lehet elérni, hanem az interneten is. Így egyszerűbben lehet különböző alkalmazásokat telepíteni androidos tabletünkre, vagy telefonunkra. Ráadásul már adott alkalmazásból (pl. játékokból) közvetlenül is van lehetőség új szint, pálya, fejezet, kiegészítés stb. megvásárlására.

A folyamatos fejlesztések úgy látszik, meg is hozzák a gyümölcsüket. 2010 utolsó negyedévében a Google Androidos telefonjainak eladása megelőzte a Symbiannal adott telefonokét.  A piaci részesedése a megelőző évhez képest hatszorosával nőtt! Ezzel még a hihetetlenül sikeres Apple iPhone sem tudott lépést tartani, pedig 8,7 millió darabról 16,2 millió darabra nőtt az ő eladásuk is. (Egyetlen gyártóként!)

Elindult a Google új digitalizáló projektje is! A világ leghíresebb múzeumai közül 17-et 360 fokos panorámaképek segítségével barangolhatjuk be szabadon! Az új Google Art Project oldalon a Maps-ben már megszokott technológiához hasonlóan. Néhány kép igen nagy felbontásban érhető el, és olyan részlet gazdagon látható, hogy "egyszerű halandó" még a helyszínen sem tudja ilyen részletesen megvizsgálni. Sőt mi több, egyfajta saját "tárlatvezetésként" még további információk is elérhetők a képekről, a festőikről vagy a szereplőkről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://codra.blog.hu/api/trackback/id/tr842988495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 
 
süti beállítások módosítása